Erfgoedweekend – 400 jaar SJC

Tweedaagse: ‘Na 70 jaar opnieuw een collegeboot’

ZATERDAG 24 APRIL 2021

Sashuis Herdersem, Roland Monteynestraat 10, 9310 Herdersem

14u: ‘De geschiedenis van het als monument beschermde Sashuis’, Tentoonstelling door heemkundige kring ‘De Faluintjes’.

20u: Kampvuur met muziek, zang en samenzang. Op het grasland naast het jaagpad, met medewerking van shantygroep Gaffeltuig en enkele gast-moppentappers die bij het thema scheepvaart blijven. Mogelijkheid tot het bezichtigen van de ‘verlichte’ collegeboot.

ZONDAG 25 APRIL 2021

Werfplein, 9300 Aalst

15u: Plechtige aankomst van de collegeboot in het kader van 400 jaar SJC. De internen van de derde graad roeien dit pareltje Aalst binnen. Korte toespraken, fanfare, het collegelied ondersteund door schoolkoor en -orkest , kinderanimatie, eet- en drankstanden in samenwerking met Fiesta Europa.