Sint vaart met collegeboot Aalst binnen, SJC-leerlingen geven hem een warm ontvangst

Sint-Maarten kwam aan met de collegeboot, leerlingen van het SInt-Jozefscollege in Aalst wachtten hem op.

Sint-Maarten was al eens aangekomen met de boot in Aalst, maar deed dat voor de leerlingen van het Sint-Jozefscollege nog eens opnieuw. Deze keer roeiden zijn Pieten met de collegeboot van de school naar het Werfplein.

Daar stonden dolenthousiaste leerlingen van de lagere school van het SJC in de Pontstraat hem op te wachten. Ze hadden Pietenhoeden geknutseld en zagen er allemaal heel erg schattig uit. Het was de eerste keer dat de Sint met de collegeboot vaarde. De boot is een varend stukje erfgoed. “We hebben veel werk gehad, maar alle brieven zijn gelezen en alle cadeautjes zijn klaar”, zei de Sint tot de uitgelaten kinderen. Deze nacht doet hij zijn ronde in Aalst.

Rutger Lievens – HLN 10 november 2022