2GRLAa en 2MTWb aan de beurt

2GRLAa houdt het net droog

Stevige tegenwind op maandag 28 mei bij terugtocht enerzijds, anderzijds wel een dikke meevaller wat de voorspelde regen betreft. Bij aankomst begon de zoveelste bui van het natte voorjaar eraan.

Spannend manoeuvre met de 2MTWb

Op donderdag 30 mei stapten de leerlingen van 2MTWb aan boord van de collegeboot. Deze keer blies de wind tegen bij de tocht heen. Ze slaagden erin om wat verder te geraken, want de rugwind op de terugtocht liet dit toe. Het is niet uitzonderlijk dat er een binnenschip moet gekruist worden, maar deze keer lag er dwars op de Dender een vrachtschip te wachten voor de St.-Annabrug. Het manoeuvre dat daarvoor nodig was om er voorbij te komen vergde net iets meer concentratie. Voor het eerst waren de leerlingen 10 min. later in de volgende les…